חלב אם ותמ"ל - תערובת מזון לתינוקות
|
לוח הודעות מאמילק
שקיות איחסון חלב אם מוזלות משלוח חינם!
|
על חלב אם ותמ"ל ברמב"ם
מאה ואחת סיבות למה חלב אם ולא תמ"ל
רשימת מרכיבים חלב אם לעומת תמ"ל
פרשת רמדיה - תינוקות שנפגעו מתמ"ל
עתה מתברר: עוד עשרות ילדים בני 7-8 נפגעו מרמדיה
סכנה בתחליפי החלב לתינוקות: נמצאו חיידקים אלימים
בדיקה במשרד הבריאות מצאה חיידקים סביבתיים ברוב תחליפי חלב האם במדפים
בדיקה: תינוקת נדבקה בחיידק מתחליף חלב?
נמצאו חיפושיות בתוך קופסאות של סימלאק - אלפי הורים נקראו להחזיר את הקופסאות
דיון וקישורים על תרכובת מזון מלאכותית לתינוקות באתר "באופן טבעי"
צריכת האנרגיה של תינוקות שמוזנים בתמ"ל לעומת תינוקות יונקים בימים הראשונים
תקציר:הרכב התמ”ל נשאר קבוע במשך החודשים הראשונים בחיי התינוק, בעוד שהקולוסטרום והחלב משנים את הרכבם באופן משמעותי במשך חיי התינוק.
במחקר נמצא כי כמות השומנים והפחמימות בחלב אם בכל השלבים (קולוסטרום, חלב מעבר וחלב בשל) הינה נמוכה לעומת הכמות הנמצאת בתמ”ל. לדוגמה בתמ”ל יש כ-25% יותר שומנים ופחמימות לעומת חלב אם.
נפח החלב שהתינוק צורך בהזנה של תמ”ל בבקבוק הוא גבוה באופן ניכר בימים הראשונים לעומת הנפח שצורך תינוק יונק. למשל ביום הראשון תינוק צורך יותר מפי-5 כמות של תמ”ל לעומת הכמות שתינוק צורך בהנקה.
השילוב של שני נתונים אלו (תמ”ל מכיל יותר שומנים ופחממות, ותינוק צורך כמות גדולה יותר של תמ”ל מאשר חלב אם בהנקה) גורם לכך סך האנרגיה שתינוק צורך בהזנה בתמ”ל גבוה באופן משמעותי לעומת הנקה,
החל מפי 9 ביום הראשון, וממשיך לפער של פי 1.2 בגיל 2-6 שבועות.
יתכן שתינוקות שניזונים בתמ”ל, עוברים האכלת יתר בימים הראשונים, בתקופת צמיחה שהיא כנראה קריטית, דבר העלול להשפיע על הסיכון להשמנת יתר בטווח הרחוק.
לאור הממצאים של המחקר (הימים הראשונים הם משמעותיים ביותר מבחינת יצירת הרגלי אכילה נכונים) ניתן להבין שתינוק שעבר האכלת יתר במשך 1-2 חודשים, קשה לו לווסת בצורה יותר טובה את הכמויות שהוא צורך, גם אם הוריו מבינים ומודעים לחסרונות שבהאכלת יתר.
נמצא קשר בין שימוש בפורמולות צמחיות להפרעות קשב וריכוז
תקציר:המחקר החל בפועל בשנת 2006 ונבדקו בו 216 תינוקות שצרכו רמדיה צמחית בשנים 2002-2003, שנתוניהם הושוו לשלוש קבוצות ביקורת: 100 ילדים שבינקותם שתו תמ"ל חלבי רגיל או ינקו,
42 ילדים שניזונו מתמ"ל צמחי אחר (לא רמדיה) ועוד 72 ילדים שצרכו רמדיה פגומה פחות מארבעה שבועות או או ארבעה שבועות ויותר אך בתוספת לתמ"לים או מזונות אחרים.
כאמור, נמצאו הבדלים שמעידים על שכיחות גבוהה יותר של הפרעות קשב וריכוז ורגישות תחשותית גבוהה יותר לא רק אצל "ילדי רמדיה", אלא אצל כל הילדים שניזונו ממזון תינוקות צמחי.
חשוב לציין כי בעיבוד סטטיסטי אחר למחקר הזה היו תוצאות אחרות לחלוטין. בנתונים שהציג אחד מעורכי המחקר פרופ' אשר אור נוי ממשרד הבריאות ושפורסמו בתחקיר "גלובס" בנושא,
עולה כי במבחני אינטיליגנציה ובמבחני אינטילגנציה מילולית נמצאו הבדלים מובהקים לרעת "ילדי רמדיה" והם היו בעלי ציונים נמוכים בשיעור הגבוה פי 1.7 עד פי שתיים מאשר שאר הילדים שלא ניזונו מרמדיה פגומה.